Beijing
Ni Hao,
vandaag stond in het teken van de verboden stad. Geweldig om te zien maar wat een hel met al die Chinese toeristen. Om iets te zien wordt je compleet plat gedrukt door al die Chinezen. Menig westers toerist komt bij een speciaal iets vandaan met de woorden: I now know how the hell looks like... Gelukkig is Erik groot en zijn ze wel onder de indruk van zijn lengte :-) Na een paar uur zijn waren we het dan ook helemaal zat en zijn we eruit gegaan.
Beijing is een bijzondere stad om te zien, maar wel erg mooi door zijn authentiek dingen.We zijn door de Wutang buurten gelopen. Dit zijn de echte orginele straatjes, met alleen maar winkeltjes en eten... Vandaag staat peking eend op het menu (voor Erik dan).
's ochtends is de stad helder, maar in de middag wordt het zicht steeds minder door de vele smog. Het is net of het gigantisch mistig is in de stad.
Komende dagen gaan we de stad verder bekijken (plein van de hemelse vrede, zomerpaleis, Ming Dinasty, Lama tempel etc.)en dan worden we opgehaald voor onze trektocht over de Chinese muur. We hebben deze keer geen groep, maar gaan met ons 2-en en een gids over de muur wandelen. 's Nachts gaan we overnachten in een dorp bij een Chinese familie. Dat lijkt ons ook weer een bijzondere ervaring te gaan worden.
Zaijian
Ik kom niet aan werken toe met al die mooie verhalen :-))))) Plop en weer een nieuw verhaal !
Wat een mooie verhalen, wat maken jullie veel mee en wat zie je ontzettend veel, mooi hoor! Geniet ervan,
Liefs
Hmmm, dan maar een maandmenu van Restaurant Indrapoera uit Winschoten halen...is het net of wij er ook bij zijn....
Veel dingen beleefd en er staat nog meer op de planning, geniet ervan die laatste week!!
Lieve allebei,
wat leuk dat jullie iedereen laten meegenieten van jullie reis. En wat een bijzondere dingen maken jullie mee. Ongetwijfeld een reis om nooit meer te vergeten.
Geniet er nog even van!!
Veel liefs Maris, JW en kids
Dit is te gek om te lezen en er zo ook een beetje bij te zijn, thanks:)
Veel plezier de komende dagen en op de Chinese muur!
Dus bijna de Chinese muur vanuit de trein gemist!! Gelukkig gaan jullie het ook nog van dichtbij meemaken... Ik ben benieuwd naar Bejing, zal wel een hele bijzondere stad zijn. Roggelen de mensen daar veel? Echt een heel prettig geluid (not) vooral als je aan het eten bent. Gewoon terug roggelen!
Wat leuk om jullie verhalen te lezen! Ben erg benieuwd naar de foto's (eh... alle 1400?). Wij zijn net terug uit Bretagne, ook mooi, maar ietsje minder spectaculair dan wat jullie allemaal zien :-)
Veel plezier de rest van de reis!!