Trein Ulaan Baatar -> Beijing
Hiep hoi,
wederom lukt het niet om foto's erop te zetten. Het was even zoeken naar een internetcaf'e in Beijing. Zijn ze niet zo dol op hier..
Zondagochtend om 7.15 vertrok onze trein naar Beijing... Tegen 6.15 stond Helen klaar om ons naar het station te brengen. Ze was behoorlijk brak van het stappen, maar had het blijkbaar erg leuk gehad met ons dat ze ons naar de trein wou brengen.
De treinreis was weer erg relaxed. Eerste stuk van de trein ging door de Goby woestijn. Daar waren we net 7 dagen in geweest, konden we mooi even bijkomen. Tegen 19.00 kwamen we bij de grens en kon de poppenkast weer beginnen van stempelen en stoere militairen door je coupe.. Na 2 uur hadden we de stempels om Mongolie uit te kunnen. Op naar het volgende, de Chinese grens... Dit duurde slechts een uurtje, wat een weelde. Maar helaas kon de wc na 3 uur nog niet open, want het onderstel van de trein moest worden vervangen.
De hele trein in de hangar, per coupe werd je gelift en kreeg je een nieuw onderstel. Erg leuk schouwspel om te zien. Duurde ook weer 2 uurtjes....
Na deze 2 uur stopte de trein voor een uur op het staion, kwam Erik pas later achter.... Erik stond wat beteuterd te kijken samen met nog 2 dames toen de trein weg reed. Maar detreinmoest even rangeren om de restauratiewagen te halen.. pffff Erik had geen telefoon of niks bij zich... Wel even schrikken als je dat ding ziet weg rijden.
Tegen 1 uur begon de trein weer te rijden en kon je weer naar de wc. We hebben die dag zo min mogelijk gedronken om maar niet naar de wc te hoeven.... Gelukt :-)
Volgende ochtend werden we tegen 7.00 uur wakker in een prachtige omgeving..... Tijd om onze gratis ontbijtbon te innen in de restauratie. Gratis is gratis en je blijft Nederlander. Ontbijt was standaard brood met boter en jam. Maar je mocht je brood smeren met stokjes.... Volgens ons was dit gewoon toeristje pesten.
We zijn nog gefilmd door een Australische dame, die bij ons in de coupe kwam. Ze was onder de indruk van de 1e klasse.... Zij was op reis van Engeland naar Australie. Zijn onderweg veel mensen in de trein tegen gekomen die door gingen reizen naar Australie of daar heen gingen om te emigreren.
Nog steeds een beetje kapot van alle indrukken in Mongolie hadden we bijna de Chinese muur gemist vanuit de trein. Gelukkig zijn er altijd oplettende reizigers die je erop attenderen. Naast ons zaten een aantal Finnen, net als Erik waren zij de hele dag de paparazzi aan het uit hangen.
En dan was het zover 14.20 (keurig op tijd) kwam de trein aan in Beijing... Peter (zijn artiestennaam) stond klaar om ons naar ons hotel te brengen.... Wow wat een luxe hotel, dit hadden we niet verwacht. Waren compleet in shock in vergelijking met de week ervoor.